Om oss

Vi är en förening med både bredd och spets. Så här fungerar Åre Gymnastikförening: 

För de yngsta födda 2014-2016 finns flera basgrupper med mixad barngymnastik, som tränar i Åre skola eller Duvedshallen. Som nybörjare börjar man alltid att träna i någon av dessa grupper.  

Om man efter att ha tränat ett tag i någon av basgrupperna vill satsa lite ytterligare på gymnastik så kan man välja att gå över till någon av våra tävlingsgrupper. Det finns då olika inriktningar inom gymnastiken att välja mellan. Inom Truppgymnastik tävlar man i tre grenar i lag och i Artistisk gymnastik (AG) tävlar man individuellt i fyra grenar.

Ni kan läsa mer om truppgymnastik här: http://www.gymnastik.se/tavling/tavlingsinriktning/Truppgymnastik/ och information om AG finns här: http://www.gymnastik.se/tavling/tavlingsinriktning/Kvinnligartistiskgymnastik/

Tävlingsgrupperna tränar i Duvedshallen en eller flera gånger/vecka. I mån av plats kan man vara med i både trupp och AG. Man kan däremot inte vara med både i en basgrupp och en tävlingsgrupp samtidigt. Detta för att öppna upp för fler barn från vår kö-lista.

Observera att det krävs vissa förkunskaper innan man kan vara med i tävlingsgrupperna, och vilka de förkunskaperna är meddelas av ledare vid visat intresse. Det krävs även ett tydligare engagemang och intresse för gymnastik om man vill vara med i tävlingsverksamheten jämfört med basgrupperna, och det krävs även en del insatser av er föräldrar i form av domare, hjälptränare, fram-och bortplockning av redskap mm.

Kontakta Helene Wahlberg (info@aregf.se) för mer information

Vi söker nya ledare – är du intresserad eller känner du någon som skulle passa?

Åre Gymnastikförening växer och vi har barn i flera åldersgrupper på kö.

Därför söker vi fler ledare.

Alla som har ett intresse av barn och gymnastik kan bli ledare, man behöver inte ha gymnastisk erfarenhet. Det kan vara föräldrar, släktingar, före detta gymnaster, idrottsintresserade elever m m Föreningen ser till att du får de utbildningar du behöver för att kunna leda eller hjälpa till i en gymnastikgrupp. Utbildningskostnaderna står föreningen för. 

Intresseanmälan skickas till: info@aregf.se